Vettä sataa ja masentavan pimeää, vaikka tykkäänkin lenkkeillä koirien kanssa pimeässä metsässä. 

Sunnuntaina kävimme makkaran paistossa, koiratkin saivat juosta pari tuntia vapaana. Illalla olikin sitten vähän väsynyt koira pentukurssilla. En vaatinut isompia, kunhan nyt pysyi luonani ja vähän temppuiltiin. 

Maanantaina olisi pitänyt olla hakutreenit, mutta vaimon tapaturman ja päivystyksessä vietetty ilta muutti suunnitelmia. Eli maanantaista tuli välipäivä. Se ei paljon koiria hetkauttanut, ehkä sunnuntai väsytti vielä niin hyvin. Olohuone tottista otettiin vain.

Tänään kävimme mutkan tottiskentällä. Remun kanssa hiottiin vähän seuraamisen paikkaa. Tuo on alkanut poikittamaan niin pahasti etten oikein tiedä miten sen korjaan. Kesätauko ei tehnyt hyvää lähes valmiille seuruulle. Koira kuumuu liikaa eikä pysy käsissä. No, reenataan, toistoja toistoja ja toistoja. Ja palautusta maan pinnalle, luulee taas välillä tietävänsä asiat minua paremmin. Ronin kanssa otettiin perusasentoa, eri kulmista ja hyvin sujuu. Apuja vähän vaatii mutta paikka ja suoruus on hyvä. Osaa jopa korjata jos jään passiiviseksi eikä palkkaa tule. 

Sitten sen jälkeen kävimme taas metässä kävelemässä. Tuo pentu on niin mahtava ku ei se lähde huitelemaan kauas, lenkillä irtoaa johonki 20m päähän ja kääntyy katsomaan että tulenhan perässä. Remukin on alkanut pysymään kiitettävällä 30-40m säteellä. 

Tänään tuli vastaus että saimme paikan seuraavalle pentukurssille. Opettajana on Jokisaaren Minna, varmasti kokenut bordercollien kouluttaja. Se kurssi alkaa 9.1, nykyinen kestää johonkin joulukuun puoliväliin. Nykyiseltä kurssilta haemme lähinnä kokemusta hallista ja toimimisesta muiden koirien kanssa samassa tilassa. Mikä ei ole tuottanut vaikeuksia, roni kyllä pysyy vapaanakin luona. En aiokaan remmissä opettaa sitä yhtään. Remmi on ainoastaan kävelyä varten, siinäkin lähinnä yleisillä paikoilla, lenkeillä yms tuo kulkee irti.

Nii, haettiin me Oulun palveluskoira yhdistyksen jäsenyyttäkin, sieltä ainakin löytyy apuja koulutukseen jos (kun) omat tiedot ja taidot loppuu.

Tekstini on varmasti sekavaa, ulosanti ei pysy ajatusten mukana.