Roni on jo iso poika, säkä n.51cm ja paino 15kg. Viimeinen maitokulmuri irtosi tänään ja nyt minun hammastuntemuksella näyttäisi kaikki vaihtuneen, ison koiran hampaat. Kovasti myös puskee aikuiskarvaa, näyttää lähinnä kulkukoiralta kaikkine tupsuineen yms. 

Tänään oli hakutreenit. Ilma oli mitä mahtavin ihmisille, -5 pakkasta, täyskuu eikä tuullut. Kokeneet koiratkaan taas ei tahtoneet löytää maaleja. Ilma seisoi täysin metsässä, ihmisestä lähtevä hajukin taisi karata lämpönä taivaalle. Istuin tunnin maalina metsässä ja katselin kun peruskokeen suorittanut koira juoksi muutamankin kerran ihan vierestä muttei saanut hajua. Ronille ei noissa olosuhteissa otettu hakua. Parkkipaikalla vaan hallintaa ihmisryhmän muodossa. Pari kertaa lähti ohituksessa katsomaan josko kuitenkin tuolta saisi huomiota, muttei saanut ja ohitukset alkoi sujua moitteetta.

Remulle otin vähän hallintaa ja vapautin etsimään. Maali oli tien "puhtaalla" puolella, ei paljoa jälkiä eikä hajuja. Harjoituksen tarkoituksena on saada remu ymmärtämään että kannattaa kuunnella ohjaajaa. No sehän kävi pari kertaa käytetyllä puolella hajujen perässä. Lähetin sitä useamman kerran puhtaalle puolelle ennenkuin löysi hajun. Joutui vielä suhteellisen paljon tarkentamaan hajua ja maalimies meinasikin että sai selvitettyä paikan vasta ihan vierestä. No helppo treeni muutuikin hankalammaksi, tuolla kun alkaa olla luntakin.