Lumesta ei tietoakaan, aamulla yritti jotain rännän tapaista sadella. Maa on ihan jäässä ja noilla nelijalkaisillakin on tekemistä pystyssä pysymisessä.

Roni on tänäänkin vielä ollut ihan väsynyt. Muutama tunti outojen koirakavereiden kanssa juoksua saa pienen bordercollien väsymään. Tuli tänään taas mieleen ennakkovaroittelut työlinjaisista, ne on niin AD/HD koiria ettei ne väsy milloinkaan. Mietin jo pentukurssille lähtöäkin että viitinkö edes viedä tuota mutta menimme kuitenkin. Hyvin se siellä piristyi ja niiin hienosti taas meni. Kokeilimme makkararinkiä, mikä nyt ronille ei ongelmia tuota. Olemme sitä jo paljon ehtineet tehdä ja ihmiset on tuon mielestä niin kivoja. Ainostaan yksin jääminen seinään sidottuna ei ollut kivaa, pitää muuten hankkia uus remmikin.. Kehut saimme hyvästä kontaktista kävellessä henkilö/koira ryhmässä. Meidän harjoittelu toimii! Roni pysyy minun luona eikä lähde haahuilemaan, jos keskittyminen lopahtaa niin pienellä huomautuksella se jatkuu taas. 

Huomenna on hakutreenit niin remukin pääsee taas treeneihin. Paitsi remulle on nyt kova linja hakutreeneissä. Palautan sen heti autoon jos kuumuu niin ettei kuuntele minua. Ronille otetaan lyhyeltä matkalta tuulireagointia ja kerätään sitä maalimiesmotivaatiota mikä on kaiken pohja.

Muutenkin ronin kanssa treenaamisessa aion panostaa niihin perusjuttuihin, motivaatioon, minun kanssa hauskanpitoon ja muutenkin yhteispeliin. Teknisiä juttuja ehditään hioa myöhemminkin, nyt tehdään perustukset varmaksi ja koiralle oikea halu tekemiseen. Haussakin keskitytään varmasti ensimmäisenä vuonna lähes ainoastaan suoriin pistoihin ja suorapalkkaan. Varmistan että sillä on halu etsiä se maalimies eikä vain juosta lujaa metsässä. 

En missään nimessä halua että koirasta tulisi haluton tai motivaatio tekemiseen olisi hukassa joten en kiirehdi vaikeampien juttujen opettamisessa.