Uusivuosi oli ja meni. Remu tapansa mukaan taas haukkui raketit, ei tykkää niin ei tykkää. Musiikki soi ja koira oli sisällä, makuuhuoneessa silloin kun me oltiin pihalla. Roni jännitti vähän ensimmäisiä näkemiään raketeita mutta pienen leikki hetken jälkeen ei enää niitä huomannutkaan. 

Treenikausi avattiin tänään hakutreeneillä, avonainen maasto ja varmaan 15m/s tuulta. Sijoitin ronin maalimiehet näin myöhemmin ajateltuna turhan hankalasti, notkelman taakse, n 30 metrin päähän. No hienosti poika haki maalit, ensimmäistä joutui vähän tarkentamaan montun pohjalla mutta sai ratkaistua itse mihin hajuvana katosi. Syliin se vaan yrittää maalimiehille, että siihen pitää muistaa kiinnittää huomiota. Hieno suoritus, vaikka ohjaaja yritti vaikeuttaa turhan paljon.

Remu, tuo meidän luupää, on edelleen jossakin mielenhäiriössä. Pieni seuruutus ja vapautus etsimään. Remulle sijoitin maalit tarkoituksellisesti vaikeasti, että tuuli, maastonmuodot ja esteet hajoittavat varmasti hajun. Ensimmäistä joutui hakemaan reilummin. Maali oli aukion laidalla syvässä montussa, tuuli aukiolta päin ja välissä iso risukasa ja metsää joka toimi hajoittajana. No kyllähän tuo poika silti maalit löytää, joutuipahan käyttämään nenää sekä aivoja. Hieno ilmaisu, hienokäyttäytyminen maalilla ja kun palkat syöty tuli viereen odottamaan jatko ohjeita. Vapautus etsimään seuraavaa maalimiestä. Etenimme n. 30 metriä kun huomasin alueelle ilmaantuneen koiranulkoiluttajan sakemanninsa kanssa. Koirakko oli n. 60m päässä ja rähisijä remu puolivälissä. Huusin koiralle tänne käskyn, ja sehän prkle tuli!!! Kytkin koiran kiinni, siirryimme lähemmäksi tietä ja odotimme ulkoilijoiden katoavan näköpiiristä. Seurasin koiran tekemisiä ja selkeästi oli edelleen töissä. Vapautin koiran ja se jatkoi työn tekoa, välittämättä oudon koiran hajuista. No seuraava umpipiilokin nousi helposti, pienellä tarkennuksella. Mukana ollut ensimmäinen maalimies, koetuomarinakin toimiva "vieraileva" treenaaja tuumasikin etsinnän jälkeen että olemme varmaan keväällä tulossa kokeisiin. :D

Kyllä se vaan vanhakin koira oppii ja yhteistyömme paranee kokoajan.