Kävimme eilen ronin kanssa vanhalla kasvihuoneella treenailemassa. 2 muuta koirakkoa oli häiriönä. Muuten ihan kiva paikka, tilaa riittävästi, esteitäkin paljon mutta pohja oli kivituhkaa mikä pölisee. No otettiin vähän seuraamista ja perusasentoa. Alussa oli vähän haahuilua hajujen perässä, stoppasin ja vein ronit autoon hetkeksi. Toisella yrityksellä mielenkiinto pysyikin paremmin minussa. Mutta silti joutui hetsaamaan virettä ylös leikillä. Hajujen perässä ois niin kiva mennä. Mutta kun vireen saa vain nousemaan niin sitten onnistuu. Pienenkin tauon jälkeen tarvitsee taas nostatusta. Lelupalkka on ehdoton mutta kun ei taito riitä vielä kuitenkaan siihen vireeseen. Kertaakaan ei tosin yrittänytkään toisten luo, mikä oli positiivista. 

Vaihdoimme sitten agilityyn, tein oikein hienon piirroksenkin mitä treenattiin, kun muillakin aina on sellaisia. :D



Kuvassa on siis putki ja kaksi estettä, jos joku ei sattunut ymmärtämään. Näiden erilaisia variaatioita sitten teimme, välillä esteitä vai mitä siivekkeitä ne nyt on, kiertäen ja välillä suoraan. Tässä se kakara on pätevä ja innoissaan. Mulla tuli hiki ja ronikin sai juosta.

Tänään oli sitten hakutreenit taas sellaisella varikolla. Remulle 3 "hankalaa" maalia. Tuuli voimakkaasti ja pihalla rakennusten katveessa pyörikin vielä pahasti. No eihän se remua haitannut. Ekan maalin jälkeen pääsi karkaamaan minulta sekunnin murto-osan ennen lupaa, enkä tyhmänä puuttunut siihen. Silläpä se ajatteli toisen maalin jälkeen lähteä ihan itsekseen etsimään kolmatta. Voimakkaalla käskytyksellä sain koiran takaisin, siinä sen ollessa sivulla puhalsin ja laskin kymmeneen. Samalla mietin että jatkanko vai lopetanko siihen. Jälkeenpäin ajateltuna olisi pitänyt lopettaa ja laittaa remu autoon. Lähetin kuitenkin vielä etsimään kolmannen eikä siinä ollutkaan mitään. 1 täys haukkusarja ja 2 lähes suorapalkkaa muutaman haukun jälkeen. Korrekti käyttäytyminen maaleilla ja hyvät haukut, tuo hallinta vain otti takapakkia taas. Roni haki 2 maalia jotka olivat lelupalkalla ja siitähän ei tule mitään, siis oudon kanssa leikkimisestä. Se mieluummin nuolisi naaman. Mun kanssa se kyllä leikkii. Tästä voi tulla vielä ongelma. Kellään ideoita jolla siedättää "ylisosiaalisuutta" pois ja saada virettä nousemaan tuossa tilanteessa. Ajattelin josko ottaisi pallopalkan käyttöön, joku narupallo tai jotain. ARGH, että voi olla taas vaikeaa, toisaalta se kyllä hakee maalit hienosti mutta virettä sillä ei juuri ole eikä palkaksi halua juuri muuta kuin huomiota. En vaan ymmärrä kuinka noin hyvällä saalisvietillä oleva koira ei innostu leikkimään oudon kanssa.