En tiedä mistä taas aloittaisin. Jos ensin tämän päivän pentukurssista joka meni puoliksi hyvin/puoliksi päin vaikka mitä. Minä en nyt tiedä mikä on, mutta tuolla Minnan kurssilla en saa Ronia toimimaan. Omissa vapaa treeneissä lauantaina toimi ihan ok.

Jos roni olisi ihminen, se olisi tänään lyönyt perseen kenttään, kädet puuskaan, nostanut nenän ylös ja katsellut vain eri suuntaan kuin minua ei olisikaan. Pidä vit*u makkaras olis vielä tiuskahtanut. No, se on kuitenkin koira niin tilanne pitäisi saada analysoitua. Koira siis muuttui aivan laamaksi, kontakti katosi aivan kokonaan. Ei edes suutaan avannut sen vertaa että makkara olisi sinne sopinut.

Seuraavanlaisia selityksiä/arvailuja asialle olen löytänyt:
-Olen paineistanut/painostanut koiraa liikaa. Ehkä jopa yhdistää sen tuohon paikkaan.
-Kurssilla on mielestäni ollut aika vaikeita harjoituksia ja onnistumisprosentti on jäänyt liian pieneksi. Koiralle pitäisi asiat pilkkoa pienemmiksi asioiksi ilman häiriötä.
-Hihna, voiko se aiheuttaa tämän. Ensimmäisellä kurssilla en uskaltanut päästää koiraa vapaaksi ahtaassa hallissa. Roni on tottunut olemaan vapaana ja hihna selvästi monessa tilanteessa häiritsee sitä. Seuraavilla kursseilla olen alussa pitänyt hihnassa ja ongelmien tultua olen pitänyt entistä enemmän hihnassa. Tänään päästin koiran irti ja koira toimikin paremmin. Kunnes uuden asian opettelussa koira taas lukkiutui. Ei ohjatuissa treeneissä lauantaina toisella hallilla pidin koiran vapaana aina kun teimme jotain. Siellä on minulle tutut ihmiset ja koirat enkä pelkää niin koiran häipymistä. Sekä olemme sopineet että estämme myös toisten koirien tulon oman koiran luo.
-Tahtojen taistelu, koira ja minä olemme erimieltä mikä on mielenkiintoisinta tuolla. Ronilla selvästi on halu mennä toisten luo.
-Näiden ja satunnaisten asioiden yhdistelmä tai variaatio mitä en ymmärrä.

Mutta ei se sentään riekkunut ja kiihtynyt muiden perään kuten ennen, päinvastoin. Leikkimällä saa kuitenkin viritettyä passiivisesta tilasta.
Oli siellä positiivistakin. Sain muutamia hyviä seuraamisia, paikkakin on tullut aavistuksen taaksepäin. Jalkojen välistä pujottelu, pyörimiset ja muut temput myös onnistuu hyvin. Treenien jälkeen otin vielä vähän perusasentoa kotipihalla, laamailu jatkui, leikittiin sitten vain. Vähän myöhemmin pientä seuruu pätkää olohuoneessa eikä mitään ongelmaa. Leikkiin kyllä syttyy jokapaikassa. Väsynytkään se ei ollut, kotiin tulon jälkeen on teurastanut ainakin 3 pehmolelua. Kohta loppuu lapsilta pehmot...

Taidan jättää viimeisen kurssin väliin kokonaan, keskityn vaan häiriöissä jo osattaviin asioihin ja opetan uudet asiat kotona.

Eilen harjoiteltiin kotipihalla esteen (tuolien) kiertämistä. Se alkoi onnistuakin melkein heti. Ohjasin koiraa kiertämään oikealta ja vasemmalta, useamman metrin päästä. Kyllä siitä vielä agility-koira tulee. Se lukee myös niin hienosti vartaloa. 

Eilen illalla oli myös hakutreenit. Remut jätin kotiin lepäämään ja se jäi ikkunaan itkemään perään. Motivaatio treeneissä ei ollutkaan sitten kohdallaan ja laitoin ronit vain leikkimään oudon kanssa.

Remulle on varattu lääkäri aika perjantaille, jospa siellä nyt selviäisi jotain. Ensin perusteellinen tutkimus ja lääkärin arvion mukaan tarvittaessa kuvat. Minä voisin kuvata koko koiran, ei jäisi ainakaan vaivaamaan.