Remu näyttäisi tällä hetkellä kestävän puolen tunnin metsälenkit, hyvä juttu. Pidennetään nyt pikkuhiljaa. *Kipulääke piti illalla vielä antaa, kipeäksi se tuli.. :/*

Tokoiltu ollaan taas takapihalla. Remulla on intoa, nakki palkalla menee mun sormet mukana mutta pysyy seuraamisessa paikallaan. Lelulla edistää taas noin puoli metriä.. Kadonneen seuraamisen metsästys. Takapään käytön treenaminen on auttanut ja vasemmalle käännökset alkaa mennä luontevasti, ei enää "oikaise" niin. Oikealle käännökset ja täyskäännökset sujuu. Liikeestä maahan meno on taas hidastunut. Ja se meidän pahin ongelma, seisominen. Kiroan sen päivän kun olen sen opettanut istumaan automaattisesti. Aina olen istuttanut, ulko-ovella, ruokakupille jne. Nyt liikkeestä seisominen menee maahan tai istuu. Hypyn jälkeen istuu. Istuu aina kun liike pysähtyy. Seuraaminen viime kevään kuntoon ja seisominen, sitten lähdemme kokeeseen. Kyllä me ens kesänä se tulos Avosta haetaan. Ja jos kunto sallii, suoritamme myös ne hakukokeet. Keväällä alamme myös panostamaan enemmän siihen jälkeen. Jälkikoirahan tuo enemmän onkin. Sunnuntaina remu lähtee uimalaan, saa nähdä mitä tykkää tuollaisesta paikasta.


Ronilla oli pieni treeni tauko ja se näytti tekevän hyvää. Innolla teki töitä, perusasentoja, seuraamista, maahanmenoa. Enemmän ollaan keskitytty temppuiluun. Takapään käyttö edistyy, meidän sohvalle peruutus on kohta videointi kunnossa. ;) Peruuttamista olemme harjoitelleet yhä pidemmältä matkalta, siihen on liitetty myös ohjaamista vasemmalle ja oikealle. Mahtavasti tuo lukee vartaloa eikä käskyjä tarvita. Kopiteltu olemme palloilla ja pehmoleluilla, yhä kauempaa myös. Tänään muuten tilasin Discmanialta oikeat koirafrisbeet testiin. Lapsille pitää kesäksi muistaa ostaa uudet, entiset on "vähän" kärsinyt. Vähän olemme myös treenanneet agility ohjauksia, ne alkaa sujua jo hankalammistakin kulmista. "Paimentaminen" taisi olla vaan aktivoinnin puutetta ja tylsistymistä. Nyt ei ole taas 2 päivään juuri tehnyt sitä metsässäkään, mikä yleensä ollut se pahin paikka. Pari kertaa jouduin komentamaan puolen tunnin aikana, muuten keskittyi juoksenteluun. 

Tulin taas siihen tulokseen että tressaan liikaa liikkeiden edistymistä. Tehdään nyt nuo pohjat kunnolla kuntoon, nopeasti se sitten ne liikkeet oppii jos motivaatio ja yhteispeli on kunnossa.