Remun kans saimme seuraamisen kerrasta toimimaan, poikittaa vähän mutta kontakti pitää. Kisaamaan ei olla menossa niin ei poikittaminen tuota stressiä. Seuraaminen/kontakti parani kyllä askeleella, vanhalla keinolla mitä en ole jostain syystä ikinä kokeillut. Palkkaan makkaralla suusta. En tiedä onko uutuuden viehätystä vai mitä, mutta remu tarkkailee lenkilläkin nykyään minua että milloin sieltä suusta tulee makkara. :D Päiväys vanhojen makkaroiden käyttö vaan loppui nyt.

Tänään oli häiriö treenit yliopiston parkkiksella. Puoli tusinaa häiriö koirakkoa, kukin harjoittelemassa mitä sattuu. Remun kanssa seuruuta, henkilöryhmää ja luoksepäästävyyttä. Seuruu saatiin kevään tasolle, häiriössä ja henkilöryhmässä kontakti pitää vaikka paikka vähän vaeltaa. Kyllä tuolla seuruulla jo alon ja BH:n pääsee. Luoksepäästävyyttä tulee harjoiteltua liian harvoin. No aloitettiin ihan kättelemällä, siinä ei ollut mitään. Remu ei huomioinut testaajaa ollenkaan. Seuraava kerta, testaaja laskeutui jo koiran tasolle, remu nuolaisi naamasta testaajaa ja palautti kontaktin. Testaaja katsoi vähän hampaita jolloin remu väisti, ei tykkää kun tungetaan henkilökohtaiselle alueelle. No palautin koiran sivulle ja sen jälkeen hampaiden vilkaisukin jo onnistui. Tästä on hyvä jatkaa. 

Roni sai hepulit autossa kun ei päässyt mukaan. Haukkui ja hyppi penkiltä toiselle ja peräkonttiin. No rauhoittui se viimein niin sain vaihdettua koirat. Ehkä mää vielä kokeilen kuitenkin tehdä siitä haukkuilmaisevan, turhauman kautta. No treenit aloiteltiin kauempaa, käveleskeltiin ja haettiin kontaktia, seisoskeltiin ja oltiin ihan rauhassa. Palkkailin kontaktista ja rauhoittumisesta. Sitten kun koira on rauhoittunut onkin hyvä lähteä leikkimään. Leikittiin palloilla, noutoharjoitusta samalla, pallon vaihto sujuu jo aika hyvin jä käteen luovuttaa pallon. Siinä otettiin jo häiriöitä, 10m päästä ohittavia koirakoita yms. Välillä roni vilkaisi mitä muut hommaa mut hyvin keskittyi mun kanssa leikkimään. No sitten koira kiinni ja muiden viereen rauhoittumaan. Hyvät treenit ja hyvä lopputulos, molemmat toimi hyvin. 

Hiihtokausikin on avattu, minä menen metsäsuksilla ja koirat juoksee. Pikkulenkkejä kun roni ollut mukana mutta remun kanssa aloitetaan kunnon kohotus. Lähtee se läski kun juoksee umpihangessa mun perässä. :D

Nykyään on sitten treenit sunnuntaisin, maanantaisin ja tiistaisin. Taitaa riittää säännölliset treenit ja keskittyä muina päivinä vaan chillailemaan ja ulkoilemaan ihan vapaasti.