Kävimme tänään treeneissä sellaisessa isossa varastohallissa suorittamassa rakennus etsintää. Remukin pääsi töihin kuukauden tauon jälkeen. Kaiken näköistä rojua ympäriinsä ja korkeita hyllyköitä. Hallin koko 80m x 30m ja korkeus 8m, kova ilmanvaihto joka sekoitti hyvin hajut. Koiria oli  9 ja aikaa kului kaikkinensa 4,5h. Olosuhteet oli kaikille haastavat. Hajut kulkeutuivat ensin ylös ja levisivät sitten 5-10m päähän ympäristöön. 

Remulle otin mielestäni suht helpon maalin heti alkuun, sitäkin joutui kuitenkin tarkentamaan yllättävän paljon. Haukku irtosi hyvin ja muutenkin toiminta oli mallikelpoista. Toisen maalimiehen paikan tiesin itsekin vain suunnilleen jotta en voi antaa tahattomia apuja koiralle. Ja remuhan teki elämänsä ensimmäisen virheilmaisun. Tai ilmaisi se varmasti hajun muttei ollut saanut paikannettua maalimiestä. Johtuu varmasti siitä että vasta on ollut ensimmäiset umpipiilot, missä ei pääse kontaktiin maalimiehen kanssa. No aiemmista koirista oppineena tiesin että hajut kulkeutuvat sen 5-10m päähän piilosta. Lähdimme kiertämään aluetta ja luin koiraa samalla, näin sain tarkennettua alueen ja ohjattua koiran oikeaan paikkaan. Hyvin opettavainen kokemus. Remu teki töitä ihan sata lasissa. Se ei poika etsi helpointa reittiä vaan menee sinne missä haju on. Ilmaisu tuli vähän vaisusti, koira oli n. 30cm raossa ryömineenä, etten ihmettele sitäkään. Siinä tavarat lenteli ja koira meinasi kiivetä hyllyille kun se paikansi hajua, on pojalla motivaatio kohdallaan. Mutta silti pysyi käsissä ja hallinta alkaa toimimaan. Kipulääkityksen myötä remulle löytyi se viimeinen vaihde ja nuoreni samalla pari vuotta. Olen nyt torstaista asti antanut päivittäin 50mg canidryliä. Saa nähdä tuleeko tästä rymyämisestä kipeäksi. Ajattelin vielä etukäteen että hyvä ottaa se tuonne mukaan kun se on ollut suht rauhallisesti aiemmin varikoilla ja muilla "raunio" tyyppisillä alustoilla. Noo, nautti se ainakin sen edestä. 

Ronille otin reissun lähinnä tutustumisena, yhden helpon piilon, joka tosin tuotti sekin vaikeuksia. Pienellä tarkentamisella se onnistui. Muuten lähinnä tutustuttiin ritiläportaisiin, kaikuvaan betonihalliin, moniin erilaisiin hajuihin jne. Ei se niistä ollut moksiskaan. Tuo ihmisiis kohdistuva sosiaalisuus ja mielistelevä asenne ei oikein ole mun mieleen, mutta mielummin niin kuin arka tai agressiivinen. 

Tuollaisissa olosuhteissa tuli rullakoiran ongelmallisuus esille. Olin maalina yhdelle, koira haki irtorullan, oli hukannut omistajansa ja sen jälkeen hukkasi maalin. Eli mielestäni siinä on aina riski kun koira jättää maalimiehen. Taidan yrittää kuitenkin ronista vielä haukkuvaa. Hyvää kyytiä se on mallia ottanut remusta siinä. Voisi kokeilla käyttää ihan malli oppimista, treenikaverini sai siten aika helposti ilmaisun rakennettua. Remulle oli helppo opettaa haukku turhauman kautta. Ronille siitäkin pitäisi saada hyvin positiivinen kokemus.

Nyt itseä niskasta kiinni ja treenaamaan ronia, huono omatunto kun poika on jäänyt niin vähälle.

Muok. WTF, 37 kävijää blogissa eilen. Korva kommenttini rotufoorumilla sai liikennettä aikaan... :D Ihan oikein, en ymmärrä korvien liimailua. Varsinkaan rodulla jolla saa olla minkälaiset korvat vaan. Ihmiset ovat niin turhamaisia.