Minulla tuntuu olevan liikaa aikaa näin työttömänä ja pakkasia pidellessä. Edelliseen kirjoitukseen viitaten blogien yms tutkimisesta. Toivottavasti minusta ei tule sokeaa omien koirieni kanssa ja pystyn edelleen vastaanottamaan rakentavaakin palautetta. Ja sitä myös tulisi tarpeellisessa määrin että pysyy maan pinnalla. Omasta mielestään varmasti monella on juuri se maailman paras koira ja sitä pitää käyttää jalostukseen. Toisaalta jos ei pysty kriittisesti arvioimaan itseään ja koiraansa niin oma arvio voi olla mitä sattuu. Tulokset paperilla on jotain kongreettista mikä todistaa jotain, ainakin kouluttajan hyvyyden. Ei se mikään tae ole koirasta. Ymmärrän toisaalta jalostuskäytön vähäisemmilläkin näytöillä, jos sillä haetaan pitkäjänteistä kasvatustyötä ja jalostuskäyttöä. Yhdet pennut menee siihen että haetaan jälkeläisnäyttöä, useammat pennutukseen. Mutta siinä vaiheessa pitää olla vähintäänkin kriittinen, koiran pitää olla todella lupaava eikä saa olla muttia tai ehkiä.

Ronia ei mitä varmimmin tulla käyttämään, vaikka tällä hetkellä siinä tuntuu olevan useita hyviä ominaisuuksia mitä ajattelen harrastuskoiralla suotavan. Koiralla on moottoria mutta sillä on myös on/off nappi, perusluonne on kuitenkin rauhallinen. Taisteluhalua ja saalisviettiä löytyy, terävyyttä ja puolustusviettiä ei juurikaan. Koira on todella helppo ohjattava ja se lukee ohjaajaa hyvin. Koira on laumaviettinen eikä paukkuarkuutta esiinny ainakaan vielä, sehän usein puhkeaakin vasta n. 2 vuoden iässä, kuulemma. Koira on pehmeä, ehkä turhankin pehmeä. Toimintakyky kyllä säilyy mutta turhan helposti reagoi ulkoisiin asioihin. Iän myötä sekin on parantunut ja uskon ettei siitä ongelmaa tule. Tuo pehmeyskin on suhteellista, toinen koirani on todella kova ja se saattaa vääristää mielipidettäni. Taustoista kuitenkin löytyy asioita mitkä estävät jalostuksen. Tämän hetkisen arvion pohjalta roni yhdistettynä kovempaan ja terävempään mutta muuten samantyyliseen narttuun voisi tuottaa sellaisen minun ihanne koiran. Mutta annan jonkun muun tehdä sen. Toivon tuosta vain tervettä harrastuskoiraa itselle.

Pakkanen ja kotona olo alkaa jo tympäisemään. Ronistakin alkaa huomaamaan että se on/off nappi alkaa pettämään. Onneksi pääsemme huomenna sinne halliin pariksi tunniksi ja ensi viikolle lupaavat jo hellettä, 5-7 asteen pakkasta.

Laitetaan vielä huono kuva kuvastamaan sitä minkälaista meidän autoilu on: