Tänään haimme Ronille toisen rokotuksen ja seuraava onkin sitten vuoden päästä. Roni painoi virallisella puntarilla 11,5kg, eli aika reilun kokoinen.

Sivulle tulossa olemme treenanneet oikeaa paikkaa, ja tuloa eri suunnista. Paikka löytyykin kohtuu hyvin ja osaa jopa korjata jos jään passiiviseksi. Tiistaina oli vaan ongelma, koira tuli niin kiinni että nojasi jalkaani ja jos liikuin, koira horjahti. Eli ihan kunnolla nojasi. No eilen ei ollut enää sitä ongelmaa, eli nopeasti oppi pois siitä. Tuon nopea oppisuuden vuoksi olen vielä ongelmissa. Kaikki liikkeet pitää opettaa prikulleen oikein tai tulee ongelmia. Roni tarjoaa niin paljon variaatioita että oikean toiminnan poimiminen on tarkkaa. Istumisessakin se yrittää tarjota lonkalla oloa, eikä sitä tahdo nähdä jos koira on sivulla. No, tärkeimpänä harjoituksena meillä on kuitenkin kontaktin kesto.

Seuraavien viikkojen teema on kontaktin parantaminen ronin kanssa ja maalimiesmotivaation rakennus sekä remun hallinnan parantaminen siirtymisessä autolta hakualueelle.

Remun kanssa tuo ongelma on lähinnä positiivinen, maalimiesmotivaatio on älytön mutta se pitäisi saada padottua siihen asti kun annan luvan. Koira kyllä hakisi maalimiehet vaikka istuisin autossa mutta kun se ei kokeessa käy.